⚠️  Niet elke browser en/of apparaat wordt voor het videobellen ondersteund. Navigeer voor meer informatie naar de supportpagina: Veel voorkomende problemen met videobellen

Je wilt gaan videobellen met een cliënt in Karify. In deze handleiding wordt stap voor stap beschreven hoe een videogesprek in Karify verloopt en welke acties je hierbij kunt uitvoeren. Heb je nog aanvullende vragen? Bekijk de andere pagina's onder Videobellen of stuur een ticket naar onze supportdesk via dit portal.

Videobellen installeren

Wanneer je wilt gaan videobellen, dient deze functionaliteit geïnstalleerd te zijn in jouw Healthspace. Lees hier bij welke abonnementen je kunt videobellen. Interesse? Neem contact op met sales@karify.com.

Maak een afspraak

Spreek mondeling een datum en tijdstip af voor een videogesprek met je cliënt, of stuur een berichtje.

Benodigdheden

Lees in het artikel Wat heb ik nodig voor een videogesprek? wat je nodig hebt om succesvol een videogesprek te voeren.

Het gesprek starten

Je kunt het videogesprek starten vanuit het dossier van de cliënt. Klik rechtsboven op Videogesprek

Er verschijnt nu eerst een scherm met wat uitleg en een knop voor instructies. In dit scherm kun je onderaan op START klikken om het videogesprek te starten. Als je op start klikt ontvangt de cliënt een notificatie, klik dus alleen op de startknop als je op dat moment een afspraak hebt met de cliënt.

Let op: De cliënt kan zelf geen videogesprek met jou starten!
Jij start het gesprek, daarna kan de cliënt het gesprek openen. Lees meer op de supportpagina Hoe opent mijn cliënt het videogesprek?

Venster 1

Als je het videogesprek opent, ben je niet direct zichtbaar voor je cliënt. Je kunt dan bijvoorbeeld even testen of je haar goed zit.

Lichaamstaal

Zorg dat je goed in beeld bent: de camera is op ooghoogte en je gezicht en schouders zijn zichtbaar. Kijk recht in de camera, plaats indien nodig een paar boeken onder het scherm.

Venster 2

Zit je haar goed? Als je op volgende klikt, kom je in het venster waar je een videogesprek kunt voeren. De cliënt dient ook in te loggen in Karify om deel te nemen aan het videogesprek, dit kan even duren. De status van de cliënt wordt getoond:

'[Naam cliënt] is offline' betekent dat de cliënt het gesprek nog niet geopend heeft.

'[Naam cliënt] is online' betekent dat de cliënt het gesprek al geopend heeft en de instructies aan het lezen is.

Als het lang duurt voordat je cliënt online is, stuur hem of haar dan een sms met een herinnering! Deze functie bestaat alleen wanneer jouw cliënt een telefoonnummer heeft ingevoerd in Karify.

Wanneer de cliënt in beeld is, kan het gesprek beginnen.

Wil je jezelf liever niet zien? Je kunt jouw scherm wegklikken!

Het gesprek beëindigen

In het venster is de duur van het gesprek te zien. De duur van het gesprek loopt zodra je op de START knop geklikt hebt, totdat je het gesprek beëindigt.

Beëindig het gesprek door het pop-up venster te sluiten en in het cliëntendossier te klikken op de rode knop Videogesprek

Loop je tegen problemen aan? Stuur dan een vraag naar onze Helpdesk via dit portaal (Stel een vraag).