Heb je een bericht vanuit Karify, zoals een notificatiemail, activatielink of een inlogcode niet ontvangen in je mailbox? Dan kunnen hier verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Dit artikel legt de stappen uit die je kunt ondernemen om te zorgen dat je e-mails vanuit Karify juist ontvangt.

Verversen
Heb je jouw inbox al eens ververst? Mogelijk moet de nieuwe mail nog opgehaald worden. Ook kan het soms even duren voordat een mail binnenkomt.

Juiste inbox
Bekijk je de juiste e-mailbox? Mail vanuit Karify wordt altijd verstuurd naar het e-mailadres waarmee jouw account in Karify is geregistreerd.

Spam
Controleer je spambox / ongewenste post. Soms komt het wel eens voor dat automatische mail per abuis wordt opgevangen door het spamfilter. De manier waarop mail beoordeeld wordt verschilt per mailprovider, daarom is dit niet altijd te voorkomen. Om de automatische mails uit Karify voortaan in je inbox te ontvangen, kun je in je mailprogramma de mails van Karify als veilig markeren. Hoe je dit doet, hangt af van je mailprogramma.

Onderstaand vind je een instructie hoe je mails in Outlook of Gmail als veilig kunt markeren. Karify kan echter geen garanties geven over de werking van andere programma’s of de actualiteit van de onderstaande instructies. Voor actuele informatie over de werking van jouw mailprogramma, kun je de supportpagina's van jouw mailprogramma raadplegen.

Outlook

• Ga naar de map Ongewenste mail
  • Klik met de rechtermuisknop op een notificatiemail van Karify
  • Kies voor de optie Ongewenste mail
  • Kies voor de optie Domein van deze afzender nooit blokkeren

Gmail

Als Gmail de mail van Karify in de spambox heeft geplaatst, kun je deze als volgt naar je inbox verplaatsen:

• Ga naar de map Spam
  • Vink de checkbox links van de mail aan
  • Klik in de menubalk op de knop Geen spam
  • De mail wordt nu automatisch naar de inbox verplaatst

Als de mail van Karify ook niet in de spambox te vinden is, dan kun je het Karify mailadres toevoegen aan je contactpersonen.

• Open het adresboek door links op Gmail te klikken en dan op Contacten
  • Klik rechtsonder op de knop Nieuw contact toevoegen
  • Vul de naam in en klik op Maken.
  • Vul de gegevens in en klik op Opslaan

Mijn inlogcode komt nog steeds niet aan

Mogelijk heb je ingesteld dat je de code op je telefoon ontvangt. Controleer of je telefoonnummer juist is ingesteld:

• Ga naar https://my.karify.com en vul je e-mailadres en wachtwoord in.

• Klik op jouw naam rechtsboven in beeld

• Klik onder Mijn profielen op het logo/de naam van jouw zorgorganisatie

• Controleer of het weergegeven telefoonnummer klopt. Zo niet, klik dan op Wijzig profiel en pas het telefoonnummer aan. Voor meer informatie over het wijzigen van uw telefoonnummer, bekijk dit artikel.