Met authenticatie in twee stappen (ook bekend als 2FA - twee-factor-authenticatie) is je account extra beveiligd. Voordat je met 2FA kunt inloggen, dien je het eerst in te schakelen. Navigeer hiervoor naar de supportpagina: Authenticatie in twee stappen inschakelen.

Let op! Jouw zorgorganisatie kan in de Healthspace de authenticatie in twee stappen als "vereist" instellen. In dat geval is het niet mogelijk om de authenticatie in twee stappen uit te schakelen.

Heb je een nieuw telefoonnummer ontvangen? Of wil je de authenticatie in twee stappen via een ander apparaat gaan gebruiken? Lees dan hier verder hoe je dit kunt wijzigen. Onderstaand hebben we de verschillende mogelijkheden beschreven.

Voor het aanpassen van de authenticatie in twee stappen volg je de volgende stappen:

• Ga naar Mijn account -> Authenticatie in twee stappen.

Wijzig app of apparaat

Maak je gebruik van de authenticatie app om een verificatiecode te ontvangen? Dan kun je hier een nieuw apparaat toevoegen aan je authenticatie app of een nieuwe authenticatie app aan je Karify account koppelen.

• Heb je nog geen authenticatie app? Dan kun je deze downloaden en installeren op een apparaat naar keuze, zoals een telefoon of tablet. Ga bijvoorbeeld naar de App Store of Google Play en download een van de volgende apps: Google Authenticator, Microsoft Authenticator of Authy.
  • Open de authenticatie app, klik op het ‘+’ icoon en scan de QR-code met de camera van je apparaat. Lukt het niet om de code te scannen? Dan kun je deze ook handmatig invoeren.
  • Neem de 6-cijferige verificatiecode over uit jouw authenticatie app. Elke 30 seconde genereert de app nieuwe codes. De vorige code blijft hierna nog 30 seconde lang geldig; elke code is in totaal dus een minuut geldig. Vul de meest recente code in en klik op Verifiëren.

Wijzig verificatiemethode

Maak je gebruik van de authenticatie app en wil je de verificatiecode liever ontvangen per sms, of vice versa? Dan kun je hier de manier waarop je de verificatiecode ontvangt aanpassen. Voor meer informatie over hoe je dit inschakelt, klik hier

Genereer nieuwe herstelcodes

Met een herstelcode kun je inloggen wanneer je geen toegang hebt tot het apparaat waar je verificatiecodes op ontvangt. Ben je je oude herstelcodes kwijt, of heb je al jouw herstelcodes gebruikt? Vraag dan hier nieuwe herstelcodes op.
Let op: Je verliest de toegang tot je account, wanneer je toegang tot je apparaat én je herstelcodes verliest, dus bewaar deze codes op een veilige plek. Je kunt de herstelcodes bijvoorbeeld printen en in je portemonnee bewaren of opslaan als bestand op je computer.

Reset en vraag om een verificatiecode op alle apparaten

Je kunt bij het inloggen de optie aanvinken om de verificatiestap voor 30 dagen over te slaan. Je markeert het apparaat dan als 'vertrouwd', waardoor je op deze apparaten niet elke keer een verificatiecode hoeft in te voeren wanneer je inlogt. Als je jouw vertrouwde apparaten wilt 'vergeten' en zorgen dat er bij iedere inlogsessie weer om een verificatiecode gevraagd wordt - bijvoorbeeld omdat je apparaat kwijt of gestolen is - dan kun je hier je vertrouwde apparaten resetten.

Deactiveer authenticatie in twee stappen

Wil je geen gebruik meer maken van authenticatie in twee stappen? Dan kun je deze weer uitschakelen mits de 2FA niet vereist wordt door je zorgorganisatie. De verificatiecode wordt daarna niet meer gevraagd bij het inloggen.