Voor extra beveiliging van de Healthspace kun je gebruikmaken van de zogenoemde tweestapsverificatie. Hier wordt uitgelegd wat dit is en hoe dit werkt.

Uitleg tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie wordt gebruikt om zeker te weten dat jij echt bent wie je zegt dat je bent. In Karify betekent dat dat je, naast het invoeren van je gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord, ook een code moet invullen die naar jouw telefoon verstuurd wordt. Stel dat iemand jouw inloggegevens van Karify heeft, dan kan deze persoon alsnog niet inloggen zonder jouw mobiele telefoon.

Instellen van het telefoonnummer

Voor het inloggen met een SMS code, dient de gebruiker een telefoonnummer beschikbaar te hebben in de Healthspace. Om ervoor te zorgen dat cliënten en medewerkers een telefoonnummer opgeven, kun je navigeren naar Beheer -> Instellingen

In het tabblad Gebruikersgegevens kun je aangeven dat cliënten en medewerkers bij login eenmalig gevraagd wordt een telefoonnummer in te stellen.

Voortaan wordt bij het inloggen een verificatiecode gestuurd via SMS op het opgegeven telefoonnummer. Vul deze code in bij het inlogscherm.

Kan ik de code ook via e-mail ontvangen?

Als je een telefoonnummer hebt ingesteld, dan wordt de code naar je telefoon verstuurd. Als je geen (geldig) telefoonnummer hebt ingesteld, dan wordt de code naar je email verstuurd.

Indien je een vast telefoonnummer hebt dan wordt er een SMS bericht verstuurd naar de (huis)telefoon. Dit bericht wordt door sommige providers omgezet naar een spraakbericht.

Instellen tweestapsverificatie

Je kunt niet bij alle Karify-abonnementen gebruik maken van de tweestapsverificatie. Bekijk de verschillende abonnementen op de prijzen pagina of neem contact op met sales@karify.com.