Een e-consult is een online vraag van een cliënt aan de zorgaanbieder. Deze functionaliteit kan ingesteld en gepersonaliseerd  worden per Healthspace. Huisartsen gebruiken het bijvoorbeeld als e-consult, sommige gezondheidscentra gebruiken het om herhaalrecepten mee aan te vragen.

Instellen van e-consult

Medewerkers met de rol Beheerder kunnen in de Healthspace het e-consult in- en uitschakelen. Dit doe je als volgt:

• Klik in het linkermenu op Beheer => Instellingen.

• Ga naar het tabje Functionaliteiten. Hier kun je het e-consult instellen als standaard app. Cliënten zien dan onderstaande knop van het e-consult op hun Werkblad:

• Bij Instellingen => Functionaliteiten => Opties kun je de naam van de e-consult knop en de toelichting bij het e-consult aanpassen:

Een voorbeeld van een e-consult vanuit het perspectief van de cliënt:

Wie ontvangt het e-consult?

Als cliënten een e-consult indienen, dan ontvangen alle medewerkers met de rol Assistent hiervan een notificatie. Assistenten vinden de ingestuurde vragen onder E-consulten in het linkermenu. De assistent kan vervolgens de vraag direct beantwoorden of doorsturen naar de relevante contactpersoon.