Een e-consult is een online vraag van een cliënt aan de zorgaanbieder. Je kunt zelf bepalen of je hiervan gebruik wilt maken en met welk doel. Huisartsen gebruiken het bijvoorbeeld als e-consult, sommige gezondheidscentra gebruiken het om herhaalrecepten mee aan te vragen.

Instellen van e-consult

• Ga naar de navigatiebalk en klik op Beheer
  • Ga naar Instellingen => Functionaliteiten. Hier kun je het e-consult instellen als standaard app. Cliënten zien dan de knop van het e-consult op hun werkblad.
  • Bij Instellingen => Functionaliteiten => Opties kun je de naam van de e-consult knop en de toelichting bij het e-consult aanpassen:

Een voorbeeld van een e-consult vanuit het perspectief van de cliënt:

Wie ontvangt het e-consult?

Als cliënten een e-consult indienen, dan ontvangen alle medewerkers met de rol Assistent hiervan een notificatie. De assistent kan vervolgens de vraag direct beantwoorden of doorsturen naar de relevante contactpersoon.