Een e-consult is een online vraag van een cliënt aan de zorgaanbieder. Je kunt zelf bepalen of je hier van gebruik wilt maken en met welk doel. Huisartsen gebruiken het bijvoorbeeld als e-consult, sommige gezondheidscentra gebruiken het om herhaalrecepten mee aan te vragen.

Instellen van e-consult

• Ga naar de navigatiebalk en klik op Beheer
  • Ga naar Instellingen => Functionaliteiten. Hier kun je het e-consult instellen als standaard app. Cliënten zien dan de knop van het e-consult op hun werkblad.
  • Bij Instellingen => Functionaliteiten => Opties kun je de naam van de e-consult knop aanpassen en de toelichting bij het e-consult.

Een voorbeeld van een e-consult vanuit het perspectief van de cliënt:

Wie ontvangt het e-consult?

Als cliënten een e-consult indienen, dan ontvangen alle medewerkers met de rol Assistent hiervan een notificatie. De Assistent kan vervolgens de vraag direct beantwoorden of doorsturen naar de relevante contactpersoon.