In Karify kun je veilig videobellen met je cliënten. Je hoeft geen programma's te installeren op je computer en er is een rechtstreekse browserverbinding. In het dossier van de cliënt wordt geregistreerd wanneer het videogesprek heeft plaatsgevonden en wat de duur van dit gesprek was. Worden er nog meer gegevens van het videogesprek geregistreerd of bewaard?

Rechtstreekse verbinding

In Karify wordt een videogesprek niet tijdelijk opgeslagen op een server. De verbinding tussen jou en je gesprekspartner verloopt rechtstreeks: van browser naar browser. Een browser is het computerprogramma waarmee je webpagina's bekijkt, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari. Het gesprek kan hierdoor bijvoorbeeld niet door anderen onderschept worden, het is een veilige manier van videobellen.

Registratie videogesprek in Karify

Het videogesprek wordt niet opgenomen en/of opgeslagen in Karify. Zowel cliënt als zorgprofessional kunnen het gesprek niet via Karify op een ander moment terugkijken of opslaan op hun eigen computer. Er wordt wel in Karify geregistreerd dat er een videogesprek heeft plaatsgevonden. Ook wordt de duur van het gesprek opgeslagen. Je kunt dit terugvinden in het dossier van de cliënt onder het tabje Videogesprekken. Hier vind je de registraties van de videogesprekken die je met deze cliënt gevoerd hebt.

Tijdsduur videogesprek

De tijdsduur van een videogesprek wordt berekend vanaf het moment dat de knop Start videogesprek wordt aangeklikt, tot het moment dat er door cliënt of zorgprofessional op de knop Beëindig gesprek wordt geklikt en de verbinding verbroken wordt. De geregistreerde tijdsduur omvat de duur van het opstarten van het gesprek en de duur van het gesprek zelf.