Je kunt in de Karify app ook een videogesprek voeren met je cliënten. In dit artikel wordt stap voor stap beschreven hoe dit in zijn werk gaat.

Ter voorbereiding

• Installeer de meest recente versie van de Karify app op je telefoon. Download de app vanuit de PlayStore (Android) of AppStore (iOS).
  • Je hebt een actief Karify account nodig. Als je nog geen Karify account hebt, vraag dan aan de contactpersoon binnen jouw organisatie om jou uit te nodigen om een account aan te maken.
  • Log in de Karify app in vóór de start van het videobellen. Gebruik het e-mailadres en wachtwoord van jouw Karify account.
  • Geef de app de juiste toestemmingen om jouw camera en microfoon te gebruiken. Dit kun je doen via je telefooninstellingen.

Als de cliënt ook gebruikmaakt van de Karify app voor het videobellen, dan is het handig als de client dezelfde stappen doorloopt. Voor de cliënt is het helpartikel Videobellen in de app beschikbaar.

Het starten van een videogesprek

Je kunt op 2 manieren een videogesprek starten:

1. Vanuit de videobelgeschiedenis. Klik op het videobel-icoon in het menu om de geschiedenis te zien:

2. Vanuit een bericht met een cliënt. Open een bericht met de betreffende cliënt en klik op het videobel-icoon in het menu:

De cliënt kan niet zelf een videogesprek starten.

Zodra je het videogesprek start, ontvangt je cliënt een pushnotificatie op de telefoon en een e-mail in de mailbox ter notificatie.

De cliënt kan het gesprek beantwoorden via de browser of in de app.

Je cliënt kan het videogesprek:

• Beantwoorden: het videogesprek start direct zodra de cliënt de oproep beantwoordt.
  • Negeren: de oproep wordt niet automatisch afgesloten. Je kunt zelf de oproep beëindigen.
  • Afwijzen: de oproep wordt automatisch afgesloten.

Het gesprek beëindigen

Jij en je cliënt kunnen het videogesprek beëindigen door te tappen op het rode telefoon-icoon

Geschiedenis terugzien

Er wordt een geschiedenis bijgehouden van de momenten waarop je een videogesprek hebt gevoerd, met wie en de duur van het gesprek. Deze geschiedenis vind je ook terug in het cliëntendossier in de Karify webapplicatie.

De inhoud van het gesprek wordt niet opgenomen of opgeslagen.

Veelgestelde vragen

• Kan mijn cliënt zelf een videogesprek starten?
    Je cliënt kan niet zelf een videogesprek starten. Hij/zij kan wel een bericht versturen via de app, bijvoorbeeld als hij/zij een oproep heeft gemist.

• Kan ik videobellen met mijn collega's of een groepsgesprek voeren?
    Het is op dit moment niet mogelijk om te videobellen met andere behandelaars of een groepsgesprek te voeren.

• Ik heb geen beeld/geluid in de Karify app
    Controleer of je de Karify app de juiste toestemmingen hebt gegeven. Dit kun je controleren via je telefooninstellingen. Hoe je dit doet, is afhankelijk van het besturingssysteem op jouw telefoon.
    In iOS kun je via je Privacy instellingen toestemming geven voor het gebruik van je camera en microfoon voor de Karify app.
    In Android kun je via het overzicht van apps de juiste machtigingen instellen voor de Karify app.

• Mijn cliënt ontvangt mijn videogesprek niet
    Controleer of je belt met het juiste account. Als je cliënt meer dan 1 account heeft, dan bel je mogelijk met het verkeerde account.
    Om een videogesprek te kunnen ontvangen, dienen de pushnotificaties op de telefoon te zijn ingeschakeld. Vraag aan je cliënt om de pushnotificaties op de telefoon te controleren.
    Als je cliënt herhaaldelijk problemen heeft met het videobellen, dan kan hij/zij ook contact opnemen met onze helpdesk via help@karify.com

• Ik kan mijn cliënt niet vinden om te videobellen
    Je kunt een videogesprek starten vanuit een bericht of de videobelgeschiedenis. Om te kunnen videobellen dien je een connectie te hebben met de cliënt. Maak een connectie vanuit de webapplicatie of vraag aan een aangewezen collega om deze connectie te maken. Herstart de app nadat de connectie is toegevoegd.