In Karify kun jij een videogesprek starten door op START te klikken. Daarna kan je cliënt dit gesprek openen. De cliënt kan zelf geen videogesprek met jou starten. Hoe opent je cliënt het videogesprek dat jij gestart hebt?

3 opties om het gesprek te openen:

Wanneer je het videogesprek hebt gestart, krijgt de cliënt tegelijkertijd 3 opties aangeboden om dit gesprek te openen. Je cliënt kan zelf kiezen op welke manier het videogesprek geopend wordt.

A | Bij je cliënt verschijnt in Karify een notificatiebalk met een link.

B | Op het werkblad van je cliënt verschijnt in Karify een knop.

C | Je cliënt ontvangt een mail met een link.

Het videogesprek

Wanneer het videogesprek geopend is, ziet de cliënt exact dezelfde twee schermen als de zorgverlener.

In het eerste scherm is de cliënt niet direct zichtbaar voor de zorgverlener en kan de cliënt bijvoorbeeld even testen of het beeld zo goed staat. Ook dient de cliënt toestemming te geven voor het gebruik van camera en microfoon. Meer weten over het verlenen van toestemming? Zie de pagina over [link].

Hierna start het gesprek. Zowel de zorgverlener als de cliënt kunnen het gesprek beëindigen.