In Karify kun je gemakkelijk videobellen met je cliënt, zonder extra programma's te installeren. Voor een videogesprek heb je uiteraard wel een camera, geluid en een microfoon nodig. De eerste keer dat je een videogesprek start, wordt om je toestemming gevraagd voor het gebruik van je camera en microfoon.

Eenmalig toestemming geven voor gebruik camera en microfoon

Je browser, het programma waarmee je webpagina's bekijkt, vraagt tijdens het eerste videogesprek om toestemming voor het gebruik van je camera en microfoon. Wanneer je deze toestemming hebt gegeven, onthoudt je browser dit en hoef je de volgende keer niet opnieuw toestemming te geven.

Hoe geef ik toestemming?

Per browser verschilt de melding waarmee je toestemming kunt geven voor het gebruik van je camera en microfoon. We hebben de meldingen voor je onder elkaar gezet, zodat je weet hoe je toestemming kan geven en welke melding je kunt verwachten.

Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer

In Internet Explorer dien je een plugin te installeren om te kunnen videobellen.

Edge

Lees hier het supportartikel van Microsoft over het toestemming geven aan de camera en microfoon.

Safari

Lees hier het supportartikel van Apple over het toestemming geven aan de camera en microfoon in Safari.

Naast het geven van toestemming in de browser, is het nodig dat de toestemmingen in het besturingssysteem van je apparaat goed staan ingesteld. Onderstaand vind je een aantal supportpagina's over het instellen van toestemmingen in diverse besturingssystemen.

Op de telefoon

Android

https://support.google.com/googleplay/answer/6270602?hl=nl

iOS

https://support.apple.com/nl-nl/HT203033

Op de computer

Windows 10

https://support.microsoft.com/nl-nl/help/4468232/windows-10-camera-microphone-and-privacy

Windows 8

Camera: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/17444

Microfoon: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/4034886/accessories-headset-troubleshooting-microphone-issues

MacOS

https://support.apple.com/nl-nl/guide/mac-help/mh32356/10.14/mac/10.14