In dit artikel worden twee aspecten besproken: het beheren van cliënten en het gebruik van het cliëntendossier.

1. Cliënten uitnodigen en connecties maken

Deze uitleg is bedoeld voor zorgprofessionals in Karify die rechten hebben tot het zelf uitnodigen van cliënten, en/of het zelf maken van connecties met cliënten. In Karify kun je verschillende rollen hebben. Lees hier meer over rollen in Karify.

Wil je een cliënt uitnodigen en/of connectie toevoegen als assistent? Klik dan hier.

Cliënten uitnodigen

1. Klik op Cliënten -> Beheer cliënten:
  2. Klik rechtsboven in beeld op + Stuur uitnodiging.

3. Vul de voor- en achternaam en het e-mailadres van de cliënt in.

4. Je kunt ervoor kiezen om direct een connectie met de cliënt te maken. Deze optie staat standaard aangevinkt.

5. Klik op Nodig cliënt uit. De cliënt ontvangt een uitnodiging waarmee hij/zij direct een account kan aanmaken en toegang krijgt tot Karify.

Connectie toevoegen

Als je als zorgprofessional rechten hebt om zelf connecties te kunnen leggen (maar niet om cliënten uit te nodigen), dan kun je dit doen nadat de cliënt het account heeft aangemaakt.

1. Klik op Cliënten -> Beheer cliënten:

2. Zoek hier de cliënt waarmee je een connectie wilt vormen. Je kunt zoeken op achternaam, geboortedatum of identificatienummer.
    Let op: de cliënt staat hier alleen tussen indien hij/zij lid is van de Healthspace. Kun je de client niet vinden? Neem dan contact op met de functioneel beheerder of het secretariaat/zorgadministratie om deze client uit te nodigen tot de Healthspace.

3. Klik op + Voeg connectie toe.

FAQ
Waarom zie ik de knop Beheer cliënten of Stuur uitnodiging niet?

In Karify bestaan verschillende rollen, waaraan bepaalde rechten verbonden zijn. Indien je deze knoppen niet ziet, heb je deze rechten waarschijnlijk niet toegekend gekregen.

Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met het secretariaat van jouw organisatie of een ander intern aanspreekpunt dat Karify beheert.

2. Het cliëntdossier

Onder Cliënten zie je alle cliënten terug waarmee jij een connectie hebt binnen de Healthspace. Je kunt hier op de naam van een cliënt klikken om zijn/haar dossier in te zien. Ook zie je hier terug of er nog openstaande taken voor je zijn - zoals ongelezen berichten van cliënten of ingeleverde opdrachten die je nog kunt inzien.

Taken

Als een cliënt een opdracht inlevert of je een nieuw bericht heeft gestuurd, dan wordt je hiervan op de hoogte gesteld middels e-mailnotificaties. Daarnaast vind je onder het tabje Cliënten met taken alle cliënten waarbij nog een bepaalde actie geboden is.

Cliëntdossier

Cliënten kunnen in een eigen dossier hun Karify gegevens bewaren en beheren. Denk aan een opgeslagen verwijsbrief, een behandelplan of een ingeleverde opdracht. Als zorgprofessional kun je het dossier inzien van cliënten waarmee je een connectie hebt binnen de Healthspace.

• Gegevens cliënten. Bovenaan het dossier zie je de gegevens van de cliënt, zoals de naam, de geboortedatum en het cliëntnummer.

• Opdrachten. Hier zie je welke opdrachten er voor een cliënt zijn ingepland. Je ziet de voortgang en je kunt de gemaakte opdrachten inzien en er feedback op geven. Meer weten over het inplannen van een behandeling? Klik hier

• Afgeronde opdrachten. Hier vind je ingeleverde opdrachten van de cliënt. De meest recent ingeleverde opdracht wordt bovenaan getoond.

• Videogesprekken. Als je gebruikmaakt van videobellen in Karify, dan vind je hier een overzicht van de data, tijd en duur van de gevoerde videogesprekken. De inhoud van de gesprekken wordt niet vastgelegd.

• Bestanden. Cliënten hebben in hun Karify account de mogelijkheid om bestanden te bewaren in hun dossier. Per bestand kan de cliënt er voor kiezen om deze te delen binnen de Healthspace of niet. Als een cliënt een document met je deelt, dan krijg je hiervan een e-mailnotificatie.

• Berichten. Hier zie je de berichten conversaties waarin de cliënt deelneemt. Je kunt hier ook de berichten tussen de cliënt en andere zorgprofessionals lezen.

• Notities. Je kunt een notitie toevoegen in het cliëntendossier. Deze is inzichtelijk voor andere zorgprofessionals

• die een connectie hebben met de cliënten. De cliënt heeft vanuit zijn/haar Karify account geen inzicht in de notities. Het is momenteel niet mogelijk om notities te wijzigen of te verwijderen.