Om toegang te krijgen tot het Karify dossier van de cliënt heb je een connectie nodig. Je kunt alleen een connectie maken met cliënten die lid zijn van de Healthspace.

Niet iedere gebruiker kan zelf connecties maken. Medewerkers met de rol Assistent en Behandelaar die zelf connecties met cliënten mag beheren kunnen zelf connecties maken. Welke rol je hebt in Karify wordt vaak bepaald door de interne afspraken die binnen jouw organisatie gemaakt zijn.

1. Assistenten

2. Behandelaars met rechten tot het maken van connecties

3. Behandelaars zonder rechten tot het maken van connecties

1. Assistenten-rol

Zorg dat je in de juiste Healthspace bent. Dit herken je aan de naam en het logo van de omgeving. Ben je in de verkeerde Healthspace? Klik dan op Healthspaces rechtsboven in beeld en navigeer naar de Healthspace waarin je een connectie wilt leggen.

Klik op Beheer in de navigatiebalk.

Klik in het linkermenu op Cliënten.

Bij het tabblad Taken vind je een overzicht van de cliënten die onlangs lid zijn geworden. Je kunt dan direct een connectie toevoegen.

Onder het tabblad Actieve leden vind je alle cliënten die lid zijn van de Healthspace. Je kunt hier connecties aanmaken en connecties verbreken door te klikken op 'X connecties' onder het kopje "Connecties".

Wil je een of meerdere connecties maken voor een behandelaar, klik dan in het menu op Medewerkers -> Actieve leden. Vervolgens kun je op dezelfde wijze een connectie maken met een of meer cliënten.

2. Behandelaars die zelf connecties met cliënten kunnen maken

Via de knop Cliënten vind je een overzicht van jouw cliënten. Dit zijn de cliënten met wie je een connectie hebt.

Als je de juiste rol in Karify hebt, dan zie je links in beeld Beheer connecties.

Door op Beheer connecties te klikken kun je connecties toevoegen en verwijderen.

Zoek een cliënt op:

• volledige (achter)naam
  • geboortedatum
  • identificatienummer

Je kunt een combinatie van deze zoekcriteria gebruiken.

Met de knop aan de rechterkant kun je een connectie toevoegen of verwijderen.

3. Behandelaars die niet zelf connecties kunnen maken

Indien je in de navigatiebalk niet de knop Beheer ziet, en je ziet ook niet Beheer cliënten onder Cliënten, dan heb je niet de juiste rechten. Je kunt dan aan het secretariaat vragen of ze een connectie voor je kunnen aanmaken.

Probleem: Ik kan de cliënt niet vinden.

Via Clienten -> Beheer connecties

Controleer of je de juiste zoekcriteria invult. Je kunt zoeken op:

• Volledige achternaam

• Volledige voor- en achternaam

• Geboortedatum

• Identificatienummer. Dit nummer kan afwijken van het identificatienummer in het EPD.

Via Beheer -> Cliënten -> Actieve leden

Zorg dat je de naam goed hebt gespeld. Je kunt ook zoeken op een deel van de naam. Je kunt niet zoeken op identificatienummer of geboortedatum.

Als je zeker weet dat de zoekopdracht juist is, dan is de cliënt mogelijk nog geen lid van de Healthspace. Ga dan na of de cliënt al is uitgenodigd.

In dit artikel lees je meer over het uitnodigen van cliënten.