Hoe maak je een connectie met een client? Hier lees je alles over het aanmaken van connecties.

Om toegang te krijgen tot dossier-informatie van de cliënt is het nodig om een connectie met een cliënt te hebben. Je kunt alleen een connectie aanmaken met een cliënt die lid is van Karify.

Niet iedere gebruiker kan zelf connecties maken. Medewerkers met de rol Assistent kunnen connecties maken, hieronder leggen we uit hoe je dit kunt doen. Als behandelaar kun je rechten hebben om connecties te maken. Welke rol je hebt wordt vaak bepaald door de interne afspraken die er binnen de organisatie gemaakt zijn.

1. Assistenten

2. Behandelaars met rechten tot het maken van connecties

3. Behandelaars zonder rechten tot het maken van connecties

1. Assistenten-rol

Zorg dat je in de juiste omgeving bent. Dit herken je aan het logo linksboven. Ben je in de verkeerde Healthspace? Klik dan op Healthspaces rechtsboven in beeld en navigeer naar de Healthspace waarin je een connectie wilt leggen.

Klik op Beheer in de navigatiebalk:

Klik links in beeld op Clienten.

Onder het tabblad Taken vind je een overzicht van de clienten die onlangs lid zijn geworden. Je kunt dan direct een connectie toevoegen.

Onder het tabblad Actieve leden vind je alle cliënten die lid zijn van de Healthspace. Je kunt hier connecties aanmaken en connecties verbreken door te klikken op 'X connecties', onder Connecties

Wil je een of meerdere connecties leggen voor een cliënt? Klik dan links in beeld op Cliënten. Wil je een of meerdere connecties voor een behandelaar, klik dan links in beeld op Medewerkers.

2. Behandelaars met rechten tot het maken van connecties

Via de knop Cliënten zie je bij een overzicht van jouw cliënten. Dit zijn de cliënten waarmee je een connectie hebt.

Indien je de juiste rechten hebt, dan zie je links in beeld Beheer connecties.

Door op Beheer connecties te klikken kun je connecties toevoegen en verwijderen.

3. Behandelaars zonder rechten tot het maken van connecties

Indien je in de navigatiebalk niet de knop Beheer ziet, en je ziet ook niet Beheer connecties onder Clienten, dan heb je niet de juiste rechten. Je kunt dan aan het secretariaat vragen of ze een connectie voor je kunnen aanmaken.

Probleem: Ik zie de cliënt niet staan.

Het kan zijn dat de cliënt nog niet lid is van de online omgeving. Als je de juiste rechten hebt kun je dit zelf controlere, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de zoekfuncties onder Beheer. Als je deze rechten niet hebt, neem dan contact op met het secretariaat.

Klik op het icoon van het Beheer:

Ga naar het tabblad Cliënten binnen Beheer. Staat de cliënt zowel niet onder Taken als onder Actieve leden? Dan is de cliënt nog niet lid van de online omgeving.

Vervolgens kun je controleren of de cliënt wel is uitgenodigd. Ga hiervoor naar het tabblad Openstaande uitnodigingen.

Hier kun je controleren of de cliënt correct is uitgenodigd.

1. Is de cliënt nog niet uitgenodigd? Klik op + Stuur uitnodiging en stuur de cliënt een uitnodiging.
  2. Is de cliënt uitgenodigd op een verkeerd e-mailadres? Klik op Terugtrekken en stuur de cliënt een nieuwe uitnodiging op het juiste e-mailadres.
  3. Is de cliënt uitgenodigd op het juiste e-mailadres maar heeft de cliënt de uitnodiging nog niet geaccepteerd? Er wordt na 3 en na 7 dagen automatisch een herinnering gestuurd, maar je kunt ook altijd zelf handmatig de cliënt een herinnering sturen. Mocht de cliënt hier niet op reageren raden we aan contact op te nemen met de cliënt.